Advice Spain

Viking IPTV

Rincón Rent

Mogens Dahl Kiropraktisk Klinik

HolaBank

Kaarsberg Real Estate

BoConcept

Advokat Mona Davidsen

Designa

Unik Care

Victoria

Holbæk Caranvancenter

Doctor Reinhard

Helle Hollis car rental

Energynordic

M21

Private investment

Hello Sun

La Cuenta Vinos

Casa Danesa

Los Robles de León

Unioptica

Vikingos City

Silkeborg Flytteforretning

Caixa Bank

Dancon

Helle Hollis Parking

Arctic Group

Malaga Holiday Homes

Kaas & Kirkemann

Cayet

Albatros Travel

Cafe La Vida

FHC-BOXTV

CC Ejendomme

CCTL Home Stores

La Peña de Dinamarca - En supporterklub af Málaga CF, med mange aktiviteter på Costa del Sol og i Spanien - Medlem af Federación De Peñas Malaguistas

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL EN GOD KAMP

1. Maden 2. De våde varer 3. Det kulturelle islæt 4. Transport
af Stine Halmind, Feriebolig-Spanien.dk
Indrømmet, selve kampen kan vi nok ikke gøre det store ved, men opvarmningen er jo den halve del af fornøjelsen! Her får du det ultimative survival kit til at sparke dagen godt i gang og komme sikkert i mål på både socialt samvær og blærefaktor, uanset kampens resultat.

Bliv inspireret af vores bud på de fire hjørnesten i den perfekte kampdag – udover selvfølgelig, at Malaga CF vinder! På en klar førsteplads - i godt selskab med en stilsikker andenplads - finder vi selvfølgelig provianten. Uden mad og drikke, hepper fans’ne ikke…

Har man mere tid på hænderne og vil sætte lidt ekstra krydderi på kampdagen, kan man lægge vejen forbi et af Malagas mange museer. Og nej, vi mener ikke nødvendigvis at snegle sig forbi lange rækker af malerier – selvom der er rig mulighed for det på eksempelvis Museo Carmen-Thyssen og Museo Picasso. Vi har i stedet fundet et par museer med lidt mere spræl i.

Slår man vejen forbi Malaga centrum på vej til stadion, duer det selvfølgelig ikke at fare vild og misse kampen. Transporten til stadion er den sidste hjørnesten i den ultimative kampdag, for uden glade fans på tribunerne bliver det en sølle kamp!

meson-los-robles1605Der er dog én champion inden for fodboldkulturen, der i vores øjne er og bliver den evige stormester: fællesskabet. En sikker strategi til at vække holdånden er at møde op i Fuengirola omtrent tre timer før kampstart. På restaurant Casa Danesa (Haza del Algarrabo 17, Mijas Costa) mødes La Peña de Dinamarca med fodboldfans fra hele oplandet for at varme op til CF Malagas kamp. Der serveres et solidt måltid mad, og Morten Møller himself - formand for La Peña og erfaren journalist - fortæller om dagens kamp. Derefter kører man i bus til Malaga, hvor man ankommer i god tid til at få en øl på danskernes stamrestaurant, Mesón Los Robles de León. De lækre lokaler er prydet med vintønder og middelalderskjold, der giver stedet en helt unik karakter. Der serveres alt fra spansk tapas til gedigne bøffer – danskernes favorit – og blandt husets specialiteter findes et par spændende fiskeretter. Det er også på Mesón Los Robles man samles efter kampen, inden bussen igen går mod Fuengirola.

Men nu tilbage til det (næst-)vigtigste element i det ultimative survival kit for fodboldfans: at få noget i skrutten.

1. MADEN

Vi har udvalgt et par restauranter, hvor I kan få en saftig steak og gode, solide retter – og så er de inden for gåafstand i Malaga centrum eller stadion.

Mesón Segalerva

meson segalervaSmå 10 minutters gang fra stadion, på den anden side af floden ligger Mesón Segalerva. Her serveres solid, andalusisk mad garneret med stolthed, men uden fine fornemmelser. Udover deres specialitet, en gryderet af kylling og ris, fås en række forskellige slags kød og fisk. De tilbyder også en 3-retters menu (menú del día) til omkring 8 euro.
Åbent: kl. 8.30-20.30 alle ugens dage, også helligdage.
Adresse: Calle Actríz Rosario Pino, local 2, 29014 Malaga.
Telefon: 0034 952 264 704 // 0034 608 452 655
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Recoleta

recoletaFå minutters gang fra togstationen Malaga Centro Alameda, syd for Alameda Principal, ligger steak house Recoleta. Lokalerne er moderne og lækkert indrettet, og der er fokus på det gode kød. Der er også et udvalg af bl.a. tapas og pastaretter på menuen. Særlige menuer tilbydes til til større grupper. Prøv også Recoletas gode, spanske vine!
Åbent: mandag til lørdag kl. 12.30-16.30. Torsdag til søndag åbent igen fra kl. 20.30.
Adresse: Alameda de Colon 26, 29001 Malaga
Telefon: 0034 952 228 237

El Gaucho

el gauchoBevæger man sig langs Alameda Principal og ud til Malagas nyrenoverede havneområde, Palmeral de las Sorpresas og Muelle Uno, finder man steakhouse El Gaucho. Kommer man på en hverdag før kl. 18, kan man via hjemmesiden printe rabatkuponer, som giver 50 % rabat på udvalgte retter.
De saftige steaks kan med fordel ledsages af en af de store, spanske vine på restaurantens vinkort.
Åbent: alle dage kl. 12.30-01.00
Adresse: Muelle Uno, lokale 61, 29001 Málaga
Reservationer på telefon 0034 952 212 620.

El Farolito

El FarolitoEr man en mindre gruppe, kan man søge ind i centrum og besøge et af Malagas mindre, og meget autentiske, steakhouses. El Farolito blev startet for mere end 10 år siden af argentinerne Damián, Erika og Damián (ja, to af dem hedder Damián!), og senere er Niko kommet til. De står selv for både administration, madlavning og servering, hvilket giver stedet en rar, personlig atmosfære.
Restauranten har plads til 45 personer, heraf et par borde udendørs. Udover argentinsk kød i forskellige udskæringer og prislag serveres diverse tapas.
Åbent: mandag til lørdag kl. 20.00-00.30. Grupper kan dog reservere bord midt på dagen, kl. 14-18 alle ugens dage og bestille en menu til 25 eller 35 euro pr. person.
Adresse: Calle Beatas 14, 29008 Málaga
Telefon: 0034 657 97 32 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2. DE VÅDE VARER

Øl er mindst lige så stor en nationaldrik i Spanien som i Danmark – faktisk behandler mange spaniere det som om, det var en form for sodavand. Øl drikkes derfor på alle tider af dagen og til alle lejligheder. Som oftest i form af den klassiske caña.
Det er også muligt at finde et mere varieret udvalg af øl i mange forskellige styrker og nationaliteter. Og endelig er det naturligvis muligt at få sig en veltillavet drink med spiritus af høj kvalitet!

Cerveza con Arte

cerveza-con-arteDen lille, nyåbnede ølbar Cerveza con Arte i nærheden af Mueso Carmen-Thyssen kombinerer gode øl med skiftende udstillinger af lokal kunst. Som regel står Curo bag baren og hjælper velvilligt med at vælge i de mange farvestrålende og eksotisk udseende øl.
Priserne er selvfølgelig derefter, men 3-6 euro for en lækker, velsmagende øl kan ingen jo falde ned af stolen over! Som gruppe kan man bestille en ølsmagning for omkring 12-15 euro pr. person.
Åbent: mandag til onsdag kl. 11.30-14.30 og 17.30-21.00. Torsdag til lørdag kl. 11.30-14.30 og 17.30-24.00.
Adresse: Plaza de los Mártires 4, Málaga
Telefon: 0034 659 107 139 / 0034 952 001 095
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Arte&Sana

arte-sanaArte&Sana er gammel i gårde og kendt af mange spaniere. Barens ni ølhaner (grifos) med skiftende øl og mere end 500 forskellige mærker sikrer, at alle kan få stillet tørsten. Priserne starter på 2 euro og når op på 70 euro for en specialøl på 32 %!
Åbent: tirsdag til torsdag kl. 12-16 og 19-01. Fredag, lørdag og søndag åbnes kl. 12 og lukkes når den sidste går hjem.
Adresse: Plaza de la Merced 5, Málaga
Telefon: 951 00 42 00
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

I øvrigt kan det anbefales at gå en runde på Plaza de la Merced, hvor Arte&Sana ligger. Hele vejen rundt om pladsen og ud i de små sidegader ligger barer og restauranter side om side, og her findes alt fra sportsbarer over vegetariske spisesteder til bogcaféer.

Cervecería Belga Het Beste Biertje

Cerveceria Belga Het Beste BiertjeI en sidegade til Plaza Marina, hvor Malagas største turistkontor ligger, findes det belgiske Cervecería Belga Het Beste Biertje (den bedste lille øl). Udover de belgiske øl er Spanien, Holland og andre europæiske øleksperter repræsenteret. I alt rådes over 70 forskellige mærker, hvoraf de 5 fås på fad. Blandt de lidt mere aparte varianter findes øl med kokos, pomelo og banan!
Baren serverer mad i både spansk og belgisk stil, bl.a. muslinger, grillpølser, kroketter, bøffer og fisk – og ikke mindst deres specialitet: kanin tilberedt i øl.
Priser fra 4 til 17 euro.

Åbent: tirsdag 17.30-23.30, onsdag 12.30-23.00, tors-fredag 12.30-23.30, lørdag 17.300-00.30, søndag 13.00-23.00.
Adresse: Calle Trinidad Grund 7, 29001 Málaga
Telefon: 0034 656 25 44 34

Irish Times

irish-timesSom en afveksling fra øllerne kan en god drink sparke gang i festen og sikre højt humør på tribunerne. Har man først bevæget sig ud mod havnen og Malagas strandpromenade, kan man lægge vejen forbi baren Irish Times i La Malagueta- kvarteret. Næsten som forventet er der tale om en mørk bar klædt i træ og læder, men der er til gengæld højt til loftet - og det er ikke Guinness, der er stjernen i showet! Det er derimod barens 80 typer gin, 60 slags whisky, 50 slags rom og et stort udvalg af likører og øl.
Bartendernes fornemmeste job er ikke at lange mest muligt over disken, men at lytte til gæsternes ønsker og skabe den helt rigtige drink.
Åbent: Mandag-torsdag kl. 15.30-02.00, fredag 15.30-03.00, lørdag kl. 17.00-03.00 og søndag kl. 16.00-24.00.
Adresse: Calle Fernando Camino, på hjørnet af Calle Puerto, 29016 Málaga
Telefon: 0034 952 21 50 00
Irish Times’ hjemmeside er kun på spansk og er ikke specielt informativ, men den er smukt dekoreret.

3. DET KULTURELLE ISLÆT

Har man god tid inden kampen, og vil man se lidt mere af spansk kultur end den kulinariske del, har Malaga et væld af interessante museer. De mest oplagte steder at invitere drengene hen er nok et af disse: Mahou-San Miguel-fabrikken, bilmuseet Museo Automovilístico, vinmuseet Museo del Vino Málaga eller videnskabsmuseet Centro de Sciencia Principia.

Mahou-San Miguel Fabrikken

san miguel mahouDen spanske ølgigant Mahou–San Miguel opstod i år 2000, da den hundrede år gamle ølfabrikant Mahou opkøbte San Miguel. I 2004 købte de producenten Reina, som sad på det kanariske marked, og i 2007 blev familien fuldtallig med opkøbet af Cervezas Alhambra.
Fabrikken i Malaga har fungeret siden 1966. Fabrikken dækker i dag 60.000 m2, hvoraf de 7000 m2 udgør lageret. Anlægget har en produktionskapacitet på 2,2 millioner hektoliter årligt.
Man kan besøge fabrikken fra tirsdag til fredag i grupper på 20-50 personer ved forudgående aftale (ved grupper på under 20 personer er chancen mindre, men ikke udelukket).
Adresse: Ctra. del Aeroclub nº 1, 29004 Málaga
Telefon: 0034 952 177 107
Kundecenter: 0034 902 220 200
Besøg Mahou-fabrikkens hjemmeside og udfyld formularen for at reservere et besøg på fabrikken.

Museo Automovilístico

Museo AutomovilosticoMuseo Automovilístico er et paradis for bilnørder, men ikke kun for bilnørder. Museet har ti sale med forskellige temaer, og der udstilles alt fra udødelige klassikere som Jaguar og Porsche til specialdesignede styrthjelme fra Dior og Chanel.
Man kan komme til museet fra togstationen Malaga María Zambrano med bus nr. 16. Mellem bilmuseet og stadion kører bus 15 direkte - alle ugens dage hvert 10.-12. minut.
Åbent tirsdag til søndag kl. 10.00-19.00.
Entré: 7,5 euro. Guidede rundvisninger 10 euro/pers. Skriv til museet for oplysninger om særlige priser for grupper.
Adresse: Avenida Sor Teresa Prat 15, 29003 Málaga
Telefon: 0034 951 137 001
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Læs mere på Museo Automovilístico’s hjemmeside.

Museo del Vino

Museo del VinoMalagas vinmuseum, Museo del Vino, giver indblik i Malaga-provinsens lokale vine - nærmere bestemt vine med mærkningerne “Denominación de Origen Málaga" (D.O. Malaga – søde vine) og "Sierras de Málaga” (rød- og hvidvine samt rosé).
Museet præsenterer en bred gennemgang af vinenes historie, geografi og produktion og giver selvfølgelig et par smagsprøver. Der kan reserveres besøg på museets hjemmeside, men det er ikke obligatorisk medmindre man kommer som gruppe.
Åbent: mandag til fredag kl. 10-17. Lørdag kl. 10-14
Entré: 5 euro (inkl. to smagsprøver på vin). Ved større grupper 3 euro pr. person.
Adresse: Plaza de los Viñeros 1, 29008 Málaga
Telefon: 0034 952 228 493
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Få mere information om vinene og museets tilbud på vinmuseets hjemmeside.

Centro de Ciencia Principia

Centro Ciencia PrincipiaSkråt over for stadion, på Avda. Luis Buñuel, ligger videnskabsmuseet Centro de Ciencia Principia, så selv hvis man tager direkte til Rosaleda, kan man stadig nå at få én på opleveren inden kampstart (om end åbningstiderne er mere indrettet efter skoleklasser end fodboldfans).
Man kan blive klogere på alt fra Einsteins relativitetsteori over atomkraft til Darwins evolutionsteori, så der bliver god basis for at fyre smarte kommentarer i halvlegen!
Åbent: mandag til fredag kl. 9.30-14.00 og 17.00-20.00. Lørdag 10-14. Guidede rundture à to timer kl. 9.30, 12 og 17.
Entré: 3 euro (for grupper 2,5 euro pr. person)
Telefon: 0034 952 07 04 81.

4. TRANSPORT

TRANSPORTAt køre i taxa i Malaga kræver ikke, at man vender vrangen ud på bukselommerne. En tur på knap 10 minutter, som fra centrum til La Rosaleda, koster 5-6 euro, evt. med et mindre aftentillæg, så er man et par stykker, kan det sagtens betale sig. Der er bl.a. taxaholdepladser på Alameda Principal, på Plaza Merced, ved Calle Carretería (udkanten af centrum ved floden) og rundt om Malagas katedral.
Vil man gerne spare et par euro, eller har de andre fodboldfans snuppet den sidste taxa for næsen af én, går bus 2, 17 og 20 fra Alameda Principal til stadion. Turen tager ca. 15 minutter og koster 1,55 euro. Chaufførerne sætter selvfølgelig pris på nogenlunde lige penge.
Hvis man udover at være fan af Malaga også er fan af frisk luft, tager turen til stadion til fods ca. 25 minutter fra togstationen og Alameda Principal.